Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.


گنجی: آماده‌سازی ۲۱۷ هزار ظرفیت خوابگاهی برای سال تحصیلی جدید


رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از آماده‌سازی ظرفیت ۲۱۷ هزار نفری خوابگاه‌ها از سوی دانشگاه‌ها برای سال تحصیلی جدید خبر داد.

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ، در خصوص تجهیز و بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی در ایام تابستان گفت: بودجه‌ای که صندوق برای بازسازی خوابگاه ها، آشپزخانه‌ها و خوابگاه‌ها در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌دهد، از بودجه اختصاصی صندوق است که از اجاره بهای خوابگاه به دانشگاه داده می‌شود؛ اما به دلیل شرایط کرونایی و کاهش درآمد صندوق رفاه از اجاره بهای خوابگاه، بودچه چندانی برای تجهیز و بازسازی خوابگاه‌ها در اختیار نداشتیم که بتوانیم تجهیز و بازسازی کامل خوابگاه‌ها را برای سال تحصیلی جدید داشته باشیم.

وی افزود: مبالغی که در اختیار داشتیم، از طریق وام‌های دانشجویی که توسط دانشجویی بازپرداخت می‌شود به دانشگاه‌ها دادیم که خوابگاه‌های رتبه ۴ و ۵ باید به صندوق اعلام شود که تا پایان تابستان بازسازی و ارتقا داده شوند.

 



رئیس صندوق رفاه دانشجویان اضافه کرد: دانشگاه‌هایی که اعلام آمادگی کردند که ۵۰ درصد خودشان هزینه کنند و ۵۰ درصد صندوق کمک کند، قرارداد‌های آن‌ها به زودی بسته می‌شود و مبالغ مورد نیاز به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود.

 


برنامه‌های وزارت علوم برای اربعین اعلام شد


مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: برنامه‌های وزارت علوم در ارتباط با اربعین در قالب «قرارگاه ملی اربعین دانشگاهیان» اجرا می‌شود.


محمدعلی اسلامی درباره برنامه‌های وزارت علوم برای برگزاری مراسم اربعین حسینی توضیح داد: برنامه‌های وزارت علوم در ارتباط با اربعین در قالب “قرارگاه ملی اربعین دانشگاهیان” اجرا می‌شود. این ستاد راهبری تمام فعالیت‌های حوزه اربعین را انجام می‌دهد و ریاست این ستاد با وزیر علوم و دبیری ستاد با سازمان بسیج دانشجویی است.

وی افزود: بعد از تشکیل قرارگاه اصلی، قرارگاه‌های استانی شکل می‌گیرد و وزیر علوم برای دانشگاه‌های مادر استان حکم قرارگاه استانی می‌زند که آن‌ها بر اساس این حکم هماهنگی و برنامه ریزی‌ها برای اعطای تسهیلات به دانشجویان در استان‌ها جهت رفت و آمد و اسکان را انجام می‌دهند و پیگیری می‌کنند.

 


حداقل سن ورزشکاران برای شرکت در یونیورسیاد دانشجویان جهان افزایش یافت


فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های دانشگاهی با پیشنهاد هادی بشیریان، ریاست فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی ایران مبنی بر افزایش سن ورزشکاران برای حضور در سی و یکمین دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان موافت کرد.

 به دنبال تعویق سی و یکمین دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان به سال ۲۰۲۳، تاریخ جدید برگزاری این دوره از یونیورسیاد توسط فدراسیون بین المللی ورزش‌های دانشگاهی اعلام شد.


براین اساس سی و یکمین دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان سال ۲۰۲۳ در تاریخ ۶ الی ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۲ در چنگدوی چین و در ۱۸ رشته ورزشی برگزار خواهد شد.

 

 

اعتراض دانشجویان شریف به عدم اختصاص «یارانه غذا تابستان» 


دانشجویان دانشگاه شریف در پی حذف یارانه غذای تابستان در تجمعی نسبت به این تصمیم دانشگاه اعتراض کردند.

شورای صنفی دانشجویان شریف اینگونه اعلام کرد که روز گذشته بعد از ساعت ده صبح تجمعی کنار دفتر ریاست دانشگاه شکل گرفت که تا حدود ساعت یک ظهر نیز ادامه داشت. در این تجمع که با مطالبه «تخصیص یارانه به غذای تابستان» شکل گرفته بود، بیش از پنجاه نفر از دانشجویان شرکت کرده بودند.

از مسئولان معاونت دانشجویی دانشگاه، ایوالحسنی، معاون دانشجویی دانشگاه به همراه سیه بازی، مدیر امور دانشجویی.سلطانی مدیر امور خوابگاهی، آرانی▪️معاون مدیر دانشجویی، در این تجمع شرکت کردند و به گفتگو با دانشجویان پرداختند. ریاست دانشگاه نیز بعد از اصرار دانشجویان در محل تجمع حاضر شده و دقایقی با دانشجویان معترض گفتگو کرد.

 

 

پشتیبانی از ۲۵۰ هزار دانشگاهی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی


معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری از ارائه خدمات به دانشجویان در راهپیمایی اربعین حسینی به قالب تسهیل برای تردد رایگان و احیانا دریافت مجوز خروج خبر داد.

 حجت الاسلام مهدی فاطمی پور، با بیان اینکه، اقدامات مربوط به ثبت نام و اعزام دانشجویان به آئین پیاده روی اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، امسال به صورت غیرمتمرکز از سوی دانشگاه‌ها انجام می‌شود، افزود: دانشگاهیان علاقمند به این آئین معنوی در هر کدام از دانشگاه‌ها با مشارکت بسیج دانشجویی و مجموعه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها از جمله معاونت فرهنگی دانشگاه ها، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و تشکل‌های علاقمند به این حوزه، ثبت نام می‌شوند.

وی گفت: همچنین از طریق صندوق رفاه دانشجویی تسهیلاتی برای دانشجویان در نظر گرفته می‌شود؛ به طوری که بسیاری از دانشگاه‌ها وسایل ایاب و ذهاب و نقل و انتقالات زائران تا مرز ایران و عراق را تدارک خواهند دید که این برگزاری جلسات مقدماتی و هماهنگی در سطح دانشگاه‌های کشور را می‌طلبد که در حال برگزاری است.


پرداخت تمامی وام‌های دانشجویی ترم گذشته تا پایان هفته

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از پرداخت کامل تمام وام‌های دانشجویی تا پایان هفته خبر داد.

 مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تمام وام‌های دانشجویی تا پایان هفته پرداخت می‌شود، گفت: اگر دانشجویی تا پایان هفته وام خود را دریافت نکرده، به دانشگاه مراجعه کند تا دلیل عدم پرداخت وام بررسی شود.

وی با بیان اینکه از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص لازم برای پرداخت کل وام‌های دانشجویی به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم پرداخت شده است، گفت: مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان برای پرداخت وام‌های دانشجویی به بانک‌های عامل داده شده و تمام وام‌ها در اختیار دانشجویان درخواست کننده قرار می‌گیرد.

 

سامانه آموزشیار به مدت یک هفته از دسترس خارج شد


با توجه به برنامه‌ی ارتقای زیرساخت سامانه آموزشیار، سامانه از ساعت ۲۰ فردا سه‌شنبه ۴ مرداد به مدت یک هفته از دسترس خارج و امکان استفاده از سامانه در این بازه فراهم نخواهد بود.

واحد‌های دانشگاهی، اساتید و دانشجویان محترم در خصوص انجام کلیه امور آموزشی، شهریه، فارغ‌التحصیلی، ثبت و مشاهده نمرات و... قبل از بازه‌ی مذکور اقدام نمایند.

 

ماده واحده افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در مقطع عمومی ابلاغ شد


رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» که در جلسه ۸۶۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۱۴ این شورا به تصویب رسید را برای اجرا ابلاغ کرد.

 

ماده واحده افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در مقطع عمومی ابلاغ شدبه گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت الله رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب ماده واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» که در جلسه ۸۶۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۱۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد. 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ظرفیت دندانپزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی خوابگاه دانشجویی گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم یونیورسیاد دانشجویان جهان برنامه های وزارت علوم افزایش ظرفیت پذیرش شورای عالی انقلاب وام های دانشجویی تا پایان هفته مقطع عمومی خوابگاه ها ماده واحده دانشگاه ها وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۳۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف

برخی معتقدند در کنار مسائل مالی و عدم تامین بودجه، سوء مدیریت مسئولان دانشگاه باعث شده بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور ۲۳ ماه بدون مسجد بماند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با حضور مقابل دفتر ریاست دانشگاه به طولانی شدن روند بازسازی مسجد این دانشگاه اعتراض کردند. البته این تنها اعتراض دانشجویان نسبت به این مسئله نبود و دانشجویان دانشگاه شریف چندین بار و به اشکال مختلف نسب به آماده نبودن فضای مسجد و طولانی شدن روند بازسازی آن به مسئولان دانشگاه گلایه کردند.

مسجد دانشگاه صنعتی شریف که سالها شاهد برگزاری مراسم‌های باشکوه اعتکاف دانشجویی و عزاداری‌های محرم بود در 6 خردادماه 1401 به دلیل آتش سوزی در اتاق صوت غیرفعال شد.

پس از ارزیابی خسارتهای وارد شده به این بخش مسئولان دانشگاه اعلام کردند حدود 4 میلیارد تومان تجهیزات این اتاق در اثر آتش سوزی از بین رفته و به زیرساخت برق  مسجد آسیب جدی وارد شده است.

اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه

 

در ابتدا مسئولین دانشگاه به دنبال این بودند با بازسازی بخش آسیب دیده اتاق صوت، رنگ آمیزی مسجد و شست و شوی فرشها فعالیت این مکان را به حالت قبل برگردانند اما به یکباره تصمیم به بازسازی کامل مسجد می‌گیرند و بدون در نظر گرفتن منابع مالی و تامین بودجه مناسب با اضافه کردن بخشهای دیگری از فضای دانشگاه در اطراف مسجد و تغییر مکان راه پله‌ها، آبدارخانه و اتاق صوت و... کار بازسازی اساسی دانشگاه را کلید می‌زنند.

عدم تخصیص به موقع بودجه به پروژه مذکور که حالا با الحاق فضاهای جدید در شرایط جدیدی به سر می‌برد باعث چالشهایی بین پیمانکار و دانشگاه  شد و در نتیجه پیمانکار جدیدی اجرای این عملیات را دست گرفت.

هر چند از مهرماه سال گذشته با تغییر پیمانکار کار بازسازی مسجد سرعت گرفت اما به دلیل عدم تزریق به موقع بودجه به این پروژه به نظر می‌رسد هنوز برای بازسازی کامل مسجد ماه‌ها زمان لازم است.

برخی از ذی‌نفعان مسجد معتقدند در کنار مسائل مالی و تامین بودجه، سوءمدیریت مسئولان دانشگاه نیز در این زمینه موثر بوده و این دو موضوع باعث شده دانشگاه صنعتی شریف بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور که کار پرورش نخبگان علمی کشور را بر عهده دارد 23 ماه بدون مسجد بماند. 

هر چند با تعطیلی مسجد نمازهای جماعت این دانشگاه در بخش دیگری از دانشگاه برگزار می‌شود اما نبود مسجد برگزاری مراسم‌هایی را که به نوعی با مسجد گره خورده را دچار اختلال  و دانشجویان را سرگردان کرده است.

در کنار دانشجویان که از مسجد به عنوان پایگاهی برای بهره گیری معنوی بهره می‌گرفتند، هیئت الزهرا دانشگاه شریف که از جمله هیئتهای بزرگ مذهبی غرب تهران است به دلیل تعطیلی مسجد دچار مشکلاتی شده است.

برنامه‌های این هیئت که گاهی اوقات و به خصوص در ایام عزاداری محرم با جمعیتی حدود 9 هزار نفری و بیشتر روبرو است در این ایام ناچارا در سالن ورزشی شهید جباری  و یا سالنهای دیگر دانشگاه برپا شده است؛ موضوعی که مطلوب این دانشجویان نیست و باعث بروز دردسرهایی برای همه دانشجویان شریف و استفاده کننده از فضاهای ورزشی دانشگاه شده است.

در شرایطی که چندماهی به ماه محرم باقی مانده است دانشجویان این دانشگاه نگران آماده نبودن مسجد برای مراسم های عزاداری امسال دانشگاه هستند و همین موضوع باعث اعتراض هفته گذشته جمعی از دانشجویان مقابل دفتر ریاست دانشگاه شد.

هر چند موسوی رئیس دانشگاه به دانشجویان قول داده است  با تلاش های شبانه روزی، مرمت مسجد دانشگاه به زودی پایان یابد و قبل از ایام محرم برای عزاداری دانشجویان  آماده شود اما تزریق بودجه قطره چگانی بازسازی مسجد و ناهماهنگی مسئولان، ذی نفعان و مدیریت غیر واحد در بازسازی مسجد، کمی این مسئله را دست نیافتنی کرده است.

رجبی، مدیر اداره عمرانی دانشگاه که متولی بازسازی مسجد هم هست روایتی از 4 فاز اجرا شده در روند بازسازی را بازگو کرده و دلایل عدم تحقق قول خود مبنی بر اتمام پروژه در بهمن ماه سال گذشته را ناهمگرایی بهره‌برداران مسجد یعنی نهاد رهبری، هیئت‌الزهرا و نمازگزاران می داند که هرکدام مطلوبیت خود را در پروژه دنبال کرده و سلیقه‌های همدیگر را رد می‌کنند.

وی در این خصوص می‌گوید این سه گروه در روند بازسازی، نظرات پراکنده‌ای داشتند و همین‌ مسئله زمان زیادی صرف کرد. به علت پراکندگی نظرات، در تصمیمات تاخیر داشتیم نه در اجرا که کار سختی نبود. بازسازی مسجد در این نه ماه 10 میلیارد هزینه داشته که عدد بالایی نیست تا بخواهد زمان زیادی بگیرد.

رجبی وعده داد 20 خرداد کار بازسازی مسجد به مرحله قابل قبولی برسد و امکان برگزاری مراسم دعای عرفه در مسجد دانشگاه فراهم شود و پس از این مراسم سایر جزئیات بازسازی تا عزاداری ایام محرم انجام شود و دانشجویان امکان بهره گیری از این مراسم را در مسجد بازسازی شده داشته باشند. وعده‌ای که برای تحقق آن حدود یک ماه باید منتظر ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • برخورد پلیس آلمان با تجمع حامیان فلسطین
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک